ua en ru

Звільнення Саакашвілі: правоохоронці отримали наказ не застосовувати силу проти активістів

Звільнення Саакашвілі: правоохоронці отримали наказ не застосовувати силу проти активістів Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Саакашвілі загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі

Співробітники правоохоронних органів отримали завдання не застосовувати силу проти учасників акції на захист екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Співробітникам поліції, співробітникам Національної гвардії дано завдання в жодному разі не застосовувати силу, крім тих випадків, коли їх відверто б'ють. Тому вони стараються просто напросто забезпечувати громадський порядок", - заявив Геращенко. Нардеп зазначив, що при цьому кожен, хто буде силою протидіяти затриманню Саакашвілі чи бити правоохоронців, має понести відповідальність згідно з законом.

За його словами, Саакашвілі загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці виявили паспорт Саакашвілі у ході обшуків у його соратника - керівника Київського обласного відділення "Руху нових сил" Северіона Дангадзе.