ua en ru

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мітингувальників автомобілістів

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мітингуючих автомобілістів, які брали участь в мирних акціях протесту протягом останніх тижнів. Про це повідомив один з адвокатів, який виступає захисником автоевромайдановнец, передає прес-служба ЄвромайданSOS.

Повідомляється, що провадження відкриті проти тих, хто брав участь в автопробігах і блокував автомобільний рух на дорогах власними автомобілями (зокрема, на вул. Грушевського, Садовій та Шовковичної у Києві).

Зараз багатьох учасників цих подій викликають на допити повістками або в телефонному режимі, в якості свідків, таких осіб вже близько 30. У той же час, повідомляється, що відкрите тільки одне кримінальну справу, за ст. 279 КК України (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства). Над цим кримінальним провадженням працюють понад 20 слідчих під керівництвом одного керівника слідчої групи.

В матеріалах справи присутні фотографії автомобілів (на яких видно місце розташування і стан авто), на підставі яких слідчі і мають намір доводити здійснення блокування транспортних комунікацій.