ua en ru

Правоохоронці виявили схрон з боєприпасами у Донецькій обл

Правоохоронці виявили схрон з боєприпасами у Донецькій обл Фото: правоохоронці виявили схрон з боєприпасами у Донецькій обл

Одна з гранат у схованці була з висмикнутою чекою

У Мар'їнському районі Донецької області правоохоронці виявили та знешкодили схрон з боєприпасами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"До міліції надійшла оперативна інформація про те, що у лісопосадці біля села Катеринівка знаходяться боєприпаси. Бійці зведеного загону главку обласної міліції та співробітники Мар'їнського райвідділу міліції прочесали ліс та знайшли схованку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, його довелося знищити, бо міліціонери вчасно побачили, що одна з гранат у схованці - з висмикнутою чекою, тож увесь арсенал у будь-який момент міг вибухнути.

"З місця події вилучено 13 уламків, схожих на фрагменти корпусів гранат. Вилучене направлено на експертизу. Наразі правоохоронці шукають власників схрону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу Україні. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі біля мосту знайшли пакет із гранатами.