ua en ru

Правоохоронці ліквідували злочинну банду, яка за 5 років ошукала 1,2 тис. громадян

Правоохоронці ліквідували злочинну банду, яка за 5 років ошукала 1,2 тис. громадян Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Правоохоронці затримали 10 осіб

Правоохоронці ліквідували злочинну банду, яка за 5 років ошукала 1,2 тис. громадян. Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як зазначається, співробітники Генеральної прокуратури України та Національної поліції України провели широкомасштабну операцію за участі близько 500 правоохоронців - одночасно проведено 100 обшуків у 7 містах країни.

"Під час операції ліквідовано злочинну організацію, яка упродовж 5 років вводила в оману ошукувала не менше 1200 довірливих громадян переважно з числа одиноких громадян похилого віку, оскільки вони є найбільш соціально незахищеними та довірливими особами, які мають різноманітні захворювання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисники видаючи себе за іноземних лікарів пропонували за допомогою вигаданих новітніх технологій та неіснуючих ліків нібито іноземного виробництва, здійснити успішне лікування різноманітних захворювань, зокрема тяжких та невиліковних (Альцгеймера та Паркінсона).

При цьому, як повідомляє Луценко, потерпілим реалізовувались дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких було попередньо видалено відповідне маркування.

Правоохоронці затримали лідера злочинної організації та його вище керівництво (всього 10 осіб), а також вилучили майно та грошових коштів на загальну суму понад 5 млн гривень.

"Санкція інкримінованих підозрюваним статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

А - аморальність ГПУ разом з підрозділами Нацполіції України, за процесуального керівництва досудовим розслідуванням пра...

Опубліковано Юрієм Луценком 22 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві затримали банду іноземців, які відібрали у місцевих мешканців сумку з 3,5 млн гривень.