ua en ru

Правоохоронці за два дні вилучили понад 70 тис. гривень хабарів, - Луценко

Правоохоронці за два дні вилучили понад 70 тис. гривень хабарів, - Луценко Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

На сайті ГПУ встановлено лічильник, який у режимі онлайн враховує факти хабарництва

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що за два дні загальна сума хабарів врахованих ГПУ склала 74 тис. гривень та 10 тис. доларів. Про це він написав у свій Facebook.

Повідомляється, що з 4 вересня на сайті ГПУ встановлено лічильник, який у режимі онлайн буде враховувати виявлені факти хабарництва та інших корупційних злочинів, а також кількість переданих до суду відповідних справ.

"Вчора, поки був у відрядженні в Миколаєві, лічильник прокрутився на три позиції: на хабарі в 7 тис. доларів були затримані - голова Горохівської РДА, голова райради та начальник відділу Госгеокадастра Горохівського району Волинської області", - написав Луценко.

Він зазначив, що сьогодні, 5 серпня, станом на 13.00 лічильник показує вже на дев'ять позицій більше.

"Серед них депутати сільської та обласної рад, а також двоє посадових осіб КМДА - завідувач господарством КП "Госпкомобслуговування" та начальник Управління адміністративного та господарського забезпечення КМДА. Останній затриманий в рамках спільних з мером Києва дій з протидії корупції", - написав Генеральний прокурор.

Від вчора на сайті ГПУ встановлено лічильник, який у режимі онлайн обліковуватиме виявлені факти хабарництва та інших...

Опубліковано Юрієм Луценком 5 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні схвалив висновок до законопроекту, яким пропонується скасувати декларування антикорупційних громадських організацій.