ua en ru

В "Правому секторі" озвучили кількість загиблих в бою під Старогнатівкою

В "Правому секторі" озвучили кількість загиблих в бою під Старогнатівкою Фото: Бій під Старогнатівкою

Загинули троє бійців добровольчого корпусу і четверо силовиків з 72-ї бригади

В результаті бойових дій в районі Білої Кам'янки, що під Старогнатівкою (Донецька обл.), загинуло семеро українських військових. Про це у своєму Facebook написала начальник медичної служби ДУК "Правий сектор" Яна Зінкевич.

За словами Зінкевич, загинули троє бійців добровольчого корпусу і четверо силовиків з 72-ї бригади.

"Зараз бій на Білій Кам'янці закінчився. За кілька годин: троє загиблих ДУК (псевдо оголосяться після повідомлення близьким), четверо загиблих - 72-а бригада. Поранених ДУК - п'ятеро людей, поранених 72-ї, 14-ї бригади - шестеро осіб", - написала начальник медслужби "ПС".

На даний момент бій на Біло Кам*янці закінчився.За декілька годин:3 загиблих ДУК (псевдо оголошаться після повідомленн...

Posted by Яна Зінкевич on 10 серпня 2015 р.

Разом з тим, журналіст німецького видання BILD Julian Röpcke раніше писав у своєму Twitter про загибель 7 військовослужбовців і 11 поранених.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області в районі Новоласпа між силами АТО і проросійськими бойовиками тривав бій, в результаті якого загинули четверо українських військових. Як повідомляла у своєму Facebook журналіст, представник "Правого сектора" Олена Білозерська, в районі Старогнатовки Волноваського району з ранку бойовики переважаючими силами намагалися прорвати оборону 72 бригади, в результаті чого на допомогу бригаді ВСУ вирушили бійці ДУК ПС.

"Ворог контратакує дуже великими силами, у них купа бронетехніки, триває важкий бій. У нас 4 загиблих 1 з 72 бр., 3 ДУК ПС. Є поранені", - повідомила Білозерська.

Разом з тим, в АПУ повідомили, що сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі застосували артилерію, щоб відбити атаки проросійських бойовиків під Старогнатівкою Донецької області. "Військово-політичне керівництво України оперативно відреагувало на загрозу (бій під Старогнатовкой, - ред.): вранці відбулася робоча нарада за участю Верховного Головнокомандувача, секретаря РНБО, міністра оборони і начальника Генерального штабу ЗСУ. Для відбиття атаки окупантів було прийнято рішення застосувати артилерію. Про це було оперативно поінформовано представники ОБСЄ і СЦКК", - заявив представник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.