ua en ru

Уряд ввів обов'язковий обмін інформацією на митниці через "Єдине вікно"

Уряд ввів обов'язковий обмін інформацією на митниці через "Єдине вікно" Фото: митниця і бізнес будуть оформляти вантажі тільки через "Єдине вікно" (sfs.gov.ua)

Норма почне діяти з 1 січня 2018 року

Кабінет міністрів зобов'язав підприємства та митні органи обмінюватися необхідною інформацією за допомогою системи "Єдине вікно". Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 22 листопада, передає прес-служба Міністерства фінансів.

"За пропозицією Мінфіну сьогодні уряд ухвалив рішення про введення з 1 лютого 2018 обов'язковості використання підприємствами та держорганами інформаційної системи "Єдине вікно", - йдеться в повідомленні.

Така норма, пояснює міністерство, дозволить суттєво скоротити час проходження митних процедур, оскільки термін прийняття рішення про проведення митного огляду скорочено з 24 годин до 12, а автоматичного дозволу на експорт - до 4 годин.

Крім того, скорочується кількість документів, що надаються, оскільки митниця зможе використовувати дані з попередніх декларацій, а також скасовується проставляння печаток на паперах, у разі проведення електронного контролю.

Постановою запроваджується чіткий порядок дій сторін при неявці на огляд, а також додатковий варіант відповіді перевіряючого органу - "товар не підлягає контролю".

За пропозицією Мінфіну сьогодні Уряд схвалив рішення про запровадження з 1 лютого 2018 року обов’язковості використання ...

Опубліковано Міністерство фінансів України 22 листопад 2017 р.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України за ініціативою Міністерства фінансів схвалив рішення про скасування дозволів на митну брокерську діяльність.