ua en ru

Уряд збільшить обсяги виробництва ракетно-космічної техніки в 1,5 рази, - Азаров

Уряд планує в найближчі роки щонайменше в 1,5 рази збільшити обсяги виробництва ракетно-космічної техніки. Про це відкриваючи засідання Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цілеспрямована робота уряду дозволить у найближчі роки щонайменше в 1,5 рази збільшити обсяги виробництва ракетно-космічної техніки, довгострокову завантаженість підприємств галузі, вихід України на нові ринки збуту, а також створення додатково близько 10 тисяч робочих місць", - розповів Азаров.

Він додав, що уряд прийняв рішення щодо залучення кредитних ресурсів для продовження робіт зі створення новітнього космічного ракетного комплексу під державні гарантії.

"Реалізація цього проекту сприятиме закріпленню України на світовому ринку космічних послуг. Загальний обсяг фінансування програми передбачено у сумі 2,6 мільярди гривень", - розповів Азаров.

Він наголосив на тому, що сьогодні уже можна сказати, що у космічній промисловості створено можливості для широкої реалізації науково-технічних проектів на принципах державно-приватного партнерства.

"Хочу зазначити, що одним із пріоритетних напрямів діяльності уряду у 2013 р., що випливають з державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр., є подальший розвиток космічної галузі в Україні та розширення міжнародного співробітництва в цій сфері. Україна є визнаною у світі космічною державою, повноправним партнером на ринку космічних послуг. Так вітчизняні підприємства грають ключову роль у реалізації масштабних міжнародних космічних проектів "Морський старт", "Наземний старт", "Циклон-4" (проект на бразильському космодромі Алкантара), "Дніпро", "Вега", - сказав він.