ua en ru

Уряд України отримав підтримку країн "Вишеградської четвірки"

Міністри закордонних справ країн-членів Чехії, Угорщини, Словаччини, а також заступник міністра закордонних справ Польщі (держави складають "Вишеградську четвірку") здійснили поїздку в Київ, погоджену з Євросоюзом, в ході якої 28 лютого зустрілися з новим прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та головою українського МЗС Андрій Дещицей.

Міністри закордонних справ країн-членів Чехії, Угорщини, Словаччини, а також заступник міністра закордонних справ Польщі (держави складають "Вишеградську четвірку") здійснили поїздку в Київ, погоджену з Євросоюзом, в ході якої 28 лютого зустрілися з новим прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та головою українського МЗС Андрій Дещицей. Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомив у заяві міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек, вони сказали українському колезі, що прибули для підтримки новоствореного уряду. Вони також запевнили главу фракції "Удар" Віталія Кличка, що зацікавлені у територіальної цілісності України.

Зазначимо, раніше США підтримали формування нового уряду в Україні. Про це у телефонній бесіді з Яценюком повідомив віце-президент США Джо Байден.

Після усунення Верховною Радою Віктора Януковича від виконання обов'язків Президента, Росія відкликала свого посла з України. МЗС РФ також заявив про відмову визнати нову владу в Україні легітимною.