ua en ru

Уряд РФ дозволив військовим з Південної Осетії служити в російській армії

Уряд РФ дозволив військовим з Південної Осетії служити в російській армії Фото: Збройні сили Південної Осетії

Після опублікування документ повинен підписати президент РФ Володимир Путін

Уряд Росії підписав угоду про входження окремих підрозділів Збройних сил Південної Осетії до складу російської армії. Про це повідомляє РБК з посиланням на постанова уряду РФ.

У документі передбачається, що відбуватиметься прийом громадян на службу за контрактом в армію Росії і спрямування їх на російську військову базу. При укладенні контракту громадянин має бути звільнений з військової служби в Південній Осетії.

"Схвалити поданий міністерством оборони Російської Федерації погоджений з міністерством закордонних Російської Федерації та іншими зацікавленими федеральними органами виконавчої влади і попередньо опрацьований з південноосетинською стороною проект угоди між Російською Федерацією і Республікою Південна Осетія про порядок входження окремих підрозділів збройних сил Республіки Південна Осетія до складу Збройних сил Російської Федерації", - повідомляється в документі

Видання зазначає, що Південна Осетія проводить реформування Збройних сил. Їх чисельність зменшиться у зв'язку з переходом частини військових на службу в ЗС РФ.

Після опублікування документ повинен підписати президент РФ Володимир Путін.

Нагадаємо, Росія почала перетворювати сирійський порт Тартус на базу ВМФ РФ. Проходить підготовча робота по модернізації порту.