ua en ru

Уряд РФ розгляне спрощений порядок прийому в російське громадянство для носіїв російської мови

Уряд Росії на засіданні 6 березня 2014 р. розгляне поправки до федерального закону "Про громадянство Російської Федерації".

Уряд Росії на засіданні 6 березня 2014 р. розгляне поправки до федерального закону "Про громадянство Російської Федерації". Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів РФ.

Ст. 14 закону доповнюється другою частиною, що передбачає спрощений порядок прийому до громадянства іноземних громадян та осіб без громадянства, визнаних носіями російської мови.

Під дію закону підпадають особи, які володіють російською мовою і регулярно використовують його в сімейно-побутовій, громадській, культурній та інших сферах, чиї родичі по прямій висхідній лінії або вони самі раніше постійно проживали на території Російської Федерації, в тому числі на території, ставилася до Російської імперії та СРСР, за умови відмови від наявного громадянства іноземної держави або відсутності громадянства іноземної держави.

Законопроектом також пропонується скоротити з шести до трьох місяців термін розгляду заяв про прийом в російське громадянство учасників держпрограми зі сприяння добровільному переселенню до Росії співвітчизників, які проживають за кордоном.