ua en ru

Уряд розробляє механізми залучення інвестицій через концесії та індустріальні парки, - Вілкул

Уряд розробляє механізми залучення інвестицій через концесії та індустріальні парки. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні комітету економічних реформ, передає прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

"В Україні концесії можуть застосовуватися в будівництві доріг, розвитку портової галузі та житлово-комунальному господарстві. Сьогодні проекти державно-приватного партнерства займають приблизно третину в антикризовому пакеті проектів G20 (великої двадцятки)", - йдеться в повідомленні.

Перевагами даного інструменту є можливість значного зниження витрат державного та місцевих бюджетів на створення та модернізацію інфраструктури і підвищення операційної ефективності управління об'єктами.

За останні 20 років також активно створюються індустріальні парки в країнах Європи та СНД.

"Іде конкуренція за іноземні інвестиції шляхом надання максимальних пільг при створенні нового бізнесу в окремих секторах економіки - IT, науці, машинобудуванні. В першу чергу, в імпортозаміщення. І це дозволяє досягти вражаючих результатів. За період з 2002 по 2012 рр. ВВП Туреччини виросло в 3,3 рази (з 231 до 775 млрд дол.). Такий досвід повинен бути використаний для розвитку вітчизняної економіки", - відзначив Вілкул.

Читайте також: Для поліпшення інвестиційного клімату в Україні вже прийнято 26 нормативних актів, - Арбузов