ua en ru

Уряд Польщі підтримує якнайшвидший вступ Хорватії до ЄС

Польський прем'єр-міністр Дональд Туск, який перебуває з візитом у Хорватії, торкаючись питання вступу Хорватії до Європейського союзу, заявив після зустрічі з представниками хорватського уряду про те, що Польща підтримує якнайшвидший прийом Хорватії в ЄС і хотіла б поділитися з нею досвідом вступу до ЄС, передає "Сіньхуа".
Хорватський прем'єр-міністр Ядранка Косор на спільній прес-конференції після переговорів з Д.Туском заявила, що під час зустрічі вона розповіла польському гостеві про процес переговорів щодо вступу Хорватії в ЄС і, крім того, знову зазначила, що Хорватія сподівається на завершення переговорів про вступ до ЄС до червня.
Польща в другому півріччі по ротації змінить на посту голови ЄС в Угорщині. На прес-конференції Д.Туск підкреслив, що після того, як Польща почне головувати в ЄС, вона докладе всіх зусиль, щоб ідея розширення Євросоюзу не залишалася тільки гаслом. Польща поділиться досвідом вступу до ЄС із хорватською стороною так само, як країни-члени ЄС, раніше допомагали вступити Польщі в ЄС, надасть у цьому допомогу Хорватії.
Хорватія розпочала переговори про вступ до Євросоюзу в жовтні 2005 р. В даний час вони знаходяться на самому заключному етапі.
Згідно з інформацією, що вивішена на хорватському урядовому сайті, Я.Косор і Д.Туск, сьогодні також обмінялися думками з питань двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Сьогодні ж пізніше Д.Туск був прийнятий Президентом Хорватії Іво Йосиповичем.