ua en ru

Уряд скасував граничну вартість 1 кв. м житла при купівлі квартир для воїнів-інтернаціоналістів

Уряд скасував граничну вартість 1 кв.м житла при купівлі квартир для воїнів-інтернаціоналістів.

Уряд скасував граничну вартість 1 кв.м житла при купівлі квартир для воїнів-інтернаціоналістів. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Уряд, за ініціативи Мінсоцполітики, вніс зміни до порядку використання коштів, які передбачені законом на придбання житла для воїнів-інтернаціоналістів. Раніше законом передбачалося, що житло можна було придбати за результатами торгів, але вартість 1 кв. м не повинна перевищувати граничної вартості, затвердженої урядом. Проте у деяких регіонах фактична вартість 1 кв. м житла перевищує встановлену граничну вартість, і це не дозволяло купувати житло та освоювати бюджетні кошти.

"2012 року було передбачено 91,0 млн грн, але через неможливість придбати житло по такій обмеженій вартості вдалося використати лише 55,1 млн грн, що становить 60,5%. Тобто фактично така норма блокувала виконання бюджетної програми. Тому ми використали досвід Мінрегіону, який раніше ініціював відміну аналогічної норми при придбанні житла для інвалідів війни", - окреслила проблему міністр соціальної політики Наталія Королевська (на фото).

Також у міністерстві повідомляють, що ухвалена постанова удосконалює механізм спрямування та контролю за використанням бюджетних коштів через структурні підрозділи Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.