ua en ru

Уряд схвалив законопроект щодо порядку видачі копії ліцензії на господарську діяльність

Уряд схвалив проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" щодо порядку видачі копії ліцензії". Відповідний проект закону, розроблений Держкомпідприємництвом, схвалений на засіданні уряду 27 квітня, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва.

Законопроектом передбачається на законодавчому рівні закріпити право фізичних осіб - підприємців одержувати копії ліцензії на кожне відокремлене місце провадження господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, та встановити порядок видачі таких копій.
Крім того, з метою усунення суперечностей між різними статтями закону (стаття 1 та стаття 14) законопроектом визначається, що саме ліцензіат - юридична особа провадить зазначену у ліцензії діяльність, у тому числі у філіях або інших відокремлених підрозділах.
Прийняття закону України дозволить вирішити питання отримання фізичною особою - підприємцем копії ліцензії на кожне відокремлене місце провадження своєї господарської діяльності, що надасть можливість створити належні умови для провадження господарської діяльності, яка підлягає ліцензуванню.