ua en ru

Уряд схвалив виділення держгарантій за кредитом "Енергоатому" на 250 млн доларів

Уряд схвалив виділення держгарантій за кредитом "Енергоатому" на 250 млн доларів Фото: Кабмін схвалив залучення 250 млн доларів для будівництва ЦСВЯП (РБК-Україна)

Кошти підуть на будівництво ЦСВЯП

Кабінет міністрів України погодив виділення державних гарантій за кредитом НАЕК "Енергоатом" на 250 млн доларів для спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Рішення було прийнято без обговорення.

Варто відзначити, НАЕК "Енергоатом" має намір підписати кредитну угоду з Bank of America Merrill Lynch про притягнення 250 млн доларів на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Для координації випуску відповідних цінних паперів та підготовки кредитної документації "Енергоатом" вже уклав угоду з американською корпорацією приватних іноземних інвестицій OPIC.

В обґрунтуванні залучення кредиту держкомпанія вказує, що будівництво такого сховища є інвестиційно привабливим, а його окупність становить близько 130 млн доларів щорічно.

Нагадаємо, будівництво Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) у зоні відчуження планують завершити до 2019 року.