ua en ru

Уряд схвалив утворення комісії щодо сприяння перепису населення

Уряд схвалив утворення комісії щодо сприяння перепису населення Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Комісія буде координувати органи влади в процесі підготовки до перепису-2020

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення міжвідомчої комісії з питань сприяння проведенню Всеукраїнського перепису населення. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з рішенням, до підготовки і проведення перепису залучаються центральні та місцеві органи влади, органи місцевого самоврядування, підприємства і організації, які в установленому порядку та у встановлені строки забезпечують підготовку і проведення перепису окремих категорій населення, які перебувають на закритих територіях, в інституційних установах та в інших місцях тимчасового або постійного проживання (перебування), а також надають сприяння і допомогу в його підготовці та проведенні.

З метою сприяння забезпеченню координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, задіяних у процесі підготовки і проведення перепису, узгодженості пропозицій щодо механізмів і способів вирішення проблемних питань, що виникають при організації і проведенні перепису, а також удосконалення нормативно-правової бази з відповідних питань прийнято рішення про створення міжвідомчої комісії.

Відзначимо, дана комісія у подальшому внесе пропозиції щодо термінів проведення пробного перепису населення та щодо вибору варіанта її проведення у 2020 році.

Для координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, які залучаються згідно з їх компетенцією до підготовки і проведення перепису, проектом постанови затверджується:

  • посадовий склад міжвідомчої комісії з питань сприяння проведенню всеукраїнського перепису населення;
  • положення про міжвідомчої комісії з питань сприяння проведенню всеукраїнського перепису населення.

Фото: рішення Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що населення України може скоротитися 15% до 2050 року. Відповідні дані містяться у звіті ООН "Перспективи світового народонаселення" за 2017 рік.