ua en ru

Уряд не буде переглядати макроекономічні показники бюджету України за підсумками І півріччя 2012 р., - Хорошковський

Уряд не планує ініціювати перегляд макроекономічних показників бюджету за підсумками першого півріччя 2012 р. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідаючи на питання журналістів про те, чи планується за підсумками першого півріччя переглядати бюджетні макропоказники, Хорошковський відзначив: "Що стосується макроекономічних показників, на сьогодні по першому півріччю ми не бачимо необхідності їх переглядати. Якщо ситуація буде змінюватися, ви ж бачите, що на ринках вона дуже динамічно сьогодні змінюється, в тому числі з урахуванням тих кризових явищ, які ми маємо на сьогодні в Європейському союзі, ми будемо дуже уважно контролювати сам хід подій і, звичайно, реагувати відповідним чином. На сьогоднішній день уряд працює над тим. Щоб мати кілька сценаріїв розвитку "подій" і, звичайно, бути готовим у будь-якому випадку до будь-яких зовнішніх факторів, які можуть спричинити певне економічне напруження ".

Крім того, Хорошковський додав: "Ми на даний момент вважає, що ми до кінця року пройдемо з базовими макроекономічними показниками".

Нагадаємо, що на думку Президента України Віктора Януковича, збільшення обсягів виробництва має забезпечити зростання економіки України в II півріччі 2012