ua en ru

Уряд Литви схвалив передачу Україні зброї

Уряд Литви схвалив передачу Україні зброї Фото: прапори Литви та України (flickr.com/Lietuvos Respublikos Seimas)

Литва разом зі своїми союзниками допомагає Україні реформувати і навчати свої збройні сили

У середу, 29 листопада, уряд Литовської Республіки ухвалив рішення про передачу права власності на активи, контрольовані Литовськими збройними силами, Міністерству оборони України безкоштовно. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Міноборони Литви.

"Передача активів - це послідовна і всебічна підтримка підтримки Литвою України шляхом зміцнення її обороноздатності і забезпечення її суверенітету", - сказав міністр національної оборони Раймундас Кароблис.

Наголошується, що Литва разом зі своїми союзниками допомагає Україні реформувати і навчати свої збройні сили.

"Активи, передані литовськими збройними силами, можуть використовуватися лише для забезпечення безпеки Міністерства оборони України та його підвідомчих установ, захисту країни, участі в регіональних і колективних угодах і діяльності відповідно до положень Статуту Організації Об'єднаних Націй", - говориться в повідомленні Міноборони Литви.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міноборони Литви підготувало документ про передачу Україні озброєння, вартість якого становить 1,93 мільйона євро. Так, в Україні можуть бути передані понад 7 тисяч автоматів Калашникова, майже 2 мільйони набоїв, понад 80 кулеметів, кілька міномети, протитанкова зброя та іншу військову техніку.