ua en ru

Уряд Іспанії оскаржив в суді референдум про незалежність Каталонії

Уряд Іспанії оскаржив в суді референдум про незалежність Каталонії Фото: прем'єр Іспанії Маріано Рахой (bundesregierung.de)

Маріано Рахой переконаний, що 1 жовтня не буде жодного референдуму в Каталонії

Уряд Іспанії подав апеляцію до Конституційного суду країни з приводу останніх рішень лідерів Каталонії по референдуму про незалежність. Про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, передає Reuters.

"1 жовтня не буде жодного референдуму. Звернувшись в суд, уряд виконує своє зобов'язання забезпечити дотримання закону", - заявив Рахой.

Зазначимо, в середу, 26 липня 2017 року, законодавці Каталонії схвалили ряд змін у процедурах, які спрямовані на прискорення підготовки до референдуму. Конституційний суд Іспанії раніше блокував спроби Каталонії забезпечити проведення референдуму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каталонія має намір проголосити незалежність відразу після референдуму, якщо жителі регіону виступлять на підтримку цього рішення.

"Якщо більшість голосів буде за створення Каталонської республіки, очевидно, що незалежність має бути оголошена негайно", - зазначила представник правлячої коаліції Габріела Серра.