ua en ru

Уряд Німеччини схвалив продаж зброї до Саудівської Аравії

Уряд Німеччини схвалив продаж зброї до Саудівської Аравії Фото: за минулий рік Німеччина вдвічі збільшила продаж зброї

Також німецький уряд схвалив і інші поставки озброєнь країнам Перської затоки

Незважаючи на критику експорту зброї Саудівську Аравію, уряд ФРН схвалив продаж Ер-Ріяду першого з 48 патрульних катерів. Про це пише DW.

Як повідомляє видання, поставки зброї Саудівській Аравії піддаються критиці у зв'язку з порушеннями прав людини в цій країні. З іншого боку, Ер-Ріяд є союзником Заходу в боротьбі з тероризмом, зокрема з джихадистською "Ісламською державою".

В підтримку угоди виступали канцлер Німеччини Ангела Меркель і міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайер.


Крім цього, німецький уряд схвалив інші поставки озброєнь країнам Перської затоки. Таким чином, Єгипет отримає черговий підводний човен і 32 торпеди, Кувейту й Оману будуть відправлені для випробувань відповідно бронетранспортер Fuchs 2 і броньована ремонтно-евакуаційна машина Wisent 2.

Згідно з затвердженим 6 липня кабінетом міністрів звітом про експорт озброєнь за 2015 рік, за цей період Берлін видав разові дозволи на продаж зброї на 7,86 мільярдів євро - майже вдвічі більше, ніж роком раніше (3,97 млрд в 2014-му). Також було видано 119 так званих загальних дозволів (на експорт в країни ЄС і НАТО) - на суму в 4,96 мільярда євро.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії біля консульства США підірвався смертник.