ua en ru

Уряд має на третину знизити тарифи для населення в зв'язку з домовленостями з РФ, - Яценюк

Уряд повинен на третину знизити вартість газу для населення і тарифи на послуги ЖКГ, якщо ціна на газ з 1 січня наступного року буде на третину нижча відповідно останніх домовленостей у Росії. Про це заявив на Євромайдані у вівторок, 17 грудня, голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

"Якщо ціна на газ з 1 січня наступного року буде на 30% менша, то це означає, що уряд Президента Януковича повинен на 30% зменшити вартість газу для населення і всі тарифи на послуги ЖКГ", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що "Янукович отримав безкоштовно 15 млрд долл. і ще отримав знижку на 130 долл. на тисячу кубометрів газу, - а це приблизно ще 5 млрд долл. Тобто загалом 20 млрд долл. Ми хочемо почути, що він віддав".

"(Янукович) приїде до України, і ми хочемо чітко побачити, які документи були підписані", - сказав Яценюк.

"Жоден документ, який суперечить європейській інтеграції, не пройде процедуру голосування в парламенті. Парламент наглухо заблокуємо, щоб не дати можливості Януковичу протягнути антиєвропейські угоди, якщо він підписав такі угоди в Москві", - підкреслив він.