ua en ru

Уряд тримає питання розрахунків з РФ за газ на контролі, - Азаров

Кабінет міністрів України тримає питання розрахунків з Росією за газ на контролі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає радіо "Свобода".

"Уряд тримає це питання на контролі, але це питання насамперед двох господарюючих суб'єктів ("Нафтогазу України" і російського "Газпрому") і вони повинні розбиратися", - сказав Азаров у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію з затримкою розрахунків за спожитий російський газ.

За словами прем'єра, певні проблеми є, але вони не критичні.

Тим часом російська сторона попередила, що Москва може перейти на систему авансових платежів у розрахунках з Україною за газ у зв'язку з наявністю великої заборгованості країни перед «Газпромом".

Як заявив на селекторній нараді в російського прем'єра Дмитра Медведєва глава "Газпрому" Олексій Міллер, Україна не заплатила 882 млн дол., незважаючи на перенесення терміну виплат на 1 жовтня.

"Думаю, необхідно найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті", - сказав Міллер.

Медведєв, зі свого боку, зазначив, що найближчим часом потрібно буде розглянути це питання, тим більше, якщо це передбачено в контрактах, за відсутності відповідної реакції з боку України.