ua en ru

Урядові війська Лівії обстрілюють м. Зінтан

Урядові війська Лівії обстрілюють м. Зінтан, яке утримують бунтівники. Цей населений пункт знаходиться в 160 км на північний захід від столиці країни - м. Тріполі, повідомляє РБК з посиланням на радіостанцію Europe1.
Як заявляє представник повсталих, який назвався як Абдулрахман, війська глави Лівії Муаммара Каддафі застосовують артилерійські установки залпового вогню "Град" російського виробництва. За словами Абдулпрахмаена, заколотники сподіваються на те, що по позиціях артилерії армії М.Каддафі буде нанесений авіаудар літаками НАТО.
З лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти режиму М.Каддафі, які переросли у громадянську війну між прихильниками і супротивниками лідера Лівійської революції. Поступово армія М.Каддафі почала брати гору над бунтівниками, проте Рада безпеки ООН 17 березня прийняла резолюцію, що передбачає введення безпольотної зони над Лівією і відкриває можливість іноземного військового втручання в ситуацію в цій північноафриканській країні. Відразу після цього коаліція з ряду європейських країн, а також США і Катару почала наносити удари по військових і стратегічних об'єктах, які знаходяться в руках лівійського уряду.