ua en ru

Уряд не має стратегії боротьби з епідемією COVID-19, - Іонова

Уряд не має стратегії боротьби з епідемією COVID-19, - Іонова Фото: Марія Іонова (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

Уряд не має стратегічного бачення, як боротися з епідемією коронавірусу. Ситуація з кожним днем тільки набирає обертів.

Про це заявила народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Марія Іонова після засідання Кабінету міністрів України.

На її думку, влада просто пливе за течією, констатуючи цифри зростання захворюваності, але не пропонуючи стратегічних рішень.

"Насправді ми бачимо цифри, а плану заходів, кризового менеджменту ми не бачимо. Чи є проект рішення по перерозподілу бюджету? Які заходи вони будуть вживати для того, щоб цю ситуацію виправити?" - заявила Іонова.

Нардеп наголошує, що Кабмін має змінити підзаконні акти, щоб родини померлих медиків отримали гроші, щоб місцева влада не шукала приводи, як відмовити у виплатах компенсацій. Крім того, уряд має негайно вирішити питання масового тестування.

"Чому зараз люди мусять навіть не по декілька днів, в регіонах чекають тижнями ці результати тестів? А що стосується кількості тестів, то вихвалялися цифрою в декілька мільйонів, так давайте не забувати, що більша частина з них не куплені з державного бюджету. Не мені вам розказувати, які суми, і люди вимушені робити тести. Від 600 до 2,5 тисяч гривень. Важливо, аби ці тести були безкоштовні, аби закупляли і облаштовували лабораторії, щоб була більша можливість для тестування", - зауважує вона.

Також Іонова переконана, що представники влади не говорять правду про реальну ситуацію з коронавірусом, і це вкрай небезпечно.

"Тим більше вибори. Як будуть захищені виборці? Чи є план дій? Як будуть захищені члени комісій ТВК, ДВК? Хотілося б почути відповіді на ці питання", - говорить Іонова.

Нагадаємо, в Україні виявили спалах нових випадків COVID-19, за минулу добу заразились 5804 людини.

Найскладніша ситуація в Харківській області (+630), Києві (+567), Одеській області (+403), Тернопільській області (+305), Хмельницькій області (+330), Донецькій області (+254), Полтавській області (+236).