ua en ru

Уряд готовий йти на переговори, якщо опозиція не буде підтримувати протести на Грушевського, - Азаров

Президент України Віктор Янукович і уряд готові домовлятися тільки у випадку, якщо опозиція не буде підтримувати протести на вулиці Грушевського.

Президент України Віктор Янукович і уряд готові домовлятися тільки у випадку, якщо опозиція не буде підтримувати протести на вулиці Грушевського. Про це сьогодні під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ви європейська опозиція, відповідальна за долю держави, мир і спокій громадян, ви зобов'язані разом з владою зробити все, щоб припинити терор та погроми. Якщо ви підтримуєте екстремістів - так і заявіть, і візьміть на себе відповідальність. Президент і уряд, ще раз підкреслюю, готові домовлятися і готові співпрацювати з тими політиками, які не сприяють розколу суспільства і не дестабілізують ситуацію", - сказав Азаров.

Також прем'єр зазначив, що мета опозиції - спровокувати владу на застосування сили.

"Невже вони не розуміють, що екстремістськими акціями вони не змусять владу до прийняття їх ультиматумів? Їх мета зрозуміла - спровокувати владу на застосування сили, а потім на владу покласти відповідальність. ..Сьогодні я хочу рішуче заявити - витримки у нас достатньо, будь-які ультиматуми ми відкидаємо. Ніякої анархії в державі, хаосу і розколу Президент і уряд не допустить", - додав Азаров.