ua en ru

Прасолов: Засідання українсько-американської ради, очолюваного першим віце-прем'єром Арбузовим, відбудеться в жовтні

У жовтні нинішнього року планується проведення засідання українсько-американської ради, де обговорюватимуться проблемні питання, що хвилюють і українську, і американську сторони. Про це повідомив міністр економічного співробітництва та торгівлі Ігор Прасолов 4 липня в ході зустрічі з керівником українсько-американської ділової ради Морганом Вільямсом.

«Є питання, дуже хвилюючі нас, які піднімають американські компанії. У нас в рамках роботи українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій було створено експертну групу з питань торгівлі, як виконавчий механізм ради. Перше засідання експертної групи було проведено 5 лютого цього року. Ми зацікавлені у продовженні роботи як ради, так і експертної групи. Головою української частини ради є перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов. Дата чергового ради буде узгоджуватися. Орієнтуємося приблизно на жовтень 2013 р.», - сказав Прасолов.

Він підкреслив, що одним з найважливіших питань українсько-американського діалогу є захист інтелектуальної власності. «Ми працюємо в цьому напрямку дуже серйозно. Робимо кроки, щоб прийти до нормальної цивілізованої ситуації. Зараз підготовлено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав». І ми сподіваємося незабаром його прийняти», - зазначив міністр.

За його словами, зараз допрацьовуються і готуються до підписання договори з легалізації програмного забезпечення не тільки з Microsoft, але і щодо програмних продуктів інших компаній, буде збільшено штат інспекторів з питань інтелектуальної власності.

Також під час зустрічі Ігор Прасолов і Морган Вільямс обговорили деякі питання, що стосуються перегляду митних тарифів в рамках СОТ, антидемпінгових заходів проти української хімічної продукції, ситуацію в авіаційній сфері.