ua en ru

ПР: Якщо Тимошенко визнає свою провину, кримінальне покарання може бути змінено на адміністративне

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що якщо екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко визнає свою провину, кримінальне покарання може бути змінено на адміністративне. Про це він заявив, коментуючи вирок Печерського райсуду Києва у справі Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Відносно декриміналізації статті Тимошенко пропозиції опозиції були відхилені через те, що мова йшла про декриміналізацію тільки однієї статті, 365, по якій, власне кажучи, було винесено вирок. Якби вони (опозиція) вносили пропозиції зняти кримінальну відповідальність за цією статтею, але внести адміністративну хорошим штрафом у гривні, я був би прихильником такої формули, але для цього потрібно, щоб хтось визнав провину, що рух має бути двостороннє... Позиція Тимошенко, її захисту, - невинність", - сказав Олійник.
На питання наскільки велика ймовірність, що за умови визнання Тимошенко своєї провини її кримінальна відповідальність може бути замінена адміністративною, Олійник відповів: "Висока... В даному випадку не можна говорити про відсотки (імовірності). Це, як один чоловік сказав, 99, а один сплинув... Що стосується штрафу, який може бути, то виходячи з обвинувального вироку... від 510 грн до максимального штрафу 850 тис. грн. Я думаю, що при таких збитках штраф Тимошенко повинен становити сотні тисяч гривень, тобто збитки мають бути обов'язково компенсовані і штраф. Я не думаю, що штраф може бути максимальний, але й не думаю, що мінімальний при таких збитках. Десь середній", - додав Олійник.