ua en ru

Через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла загроза нового обвалу

Через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла загроза нового обвалу Фото: Грибовицьке звалище у Львівській області

Для стабілізації ситуації планується за 2,5 роки побудувати дамбу

Через недавню пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області, виникла загроза нового обвалу. Про це йдеться в повідомленні телеканалу "112 Україна".

"На позаплановому засіданні міської ради розповіли, що через пожежу з'явилася загроза нового обвалу. Також є загроза, що інфільтрат, який знаходиться біля підніжжя гір сміття, може вилитися і забруднити навколишнє середовище. Зараз фахівці моніторять ситуацію. Результати показали, що у звалищі утворилися розриви, які збільшуються не тільки через пожежу, але і через погодні умови", - йдеться в повідомленні.


Крім того, повідомляється, що під час усунення наслідків пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі було виявлено тріщину довжиною 80 м і 4 м вглиб. Для стабілізації ситуації планується за 2,5 роки побудувати дамбу, після чого почнеться процес рекультивації, орієнтовна вартість якої становить 213 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄІБ виділить Львову 30 млн євро на рекультивацію сміттєзвалища.