ua en ru

Пожежу на складі боєприпасів у Донецькій області ліквідовано, - ДСНС

Пожежу на складі боєприпасів у Донецькій області ліквідовано, - ДСНС Фото: наслідки пожежі на військовому складі в Донецькій області (прес-центр ДСНС)

Село Новоянісоль самостійно покинуло близько 60 осіб, даних про постраждалих немає

Пожежу на військовому складі боєприпасів Збройних Сил України поблизу сел. Новоянісоль Донецької області, а також загоряння на території селища ліквідовано. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними відомства, в результаті детонації боєприпасів сталося займання двох господарчих споруд у розташованому поруч населеному пункті.

"О 17:41 займання господарчих споруд та скирти сіна було ліквідовано. Станом на 06:00 23 вересня було ліквідовано 13 загорянь на території селища. Наразі пожеж на території села немає", - йдеться в повідомленні.

Нині сумісно з представниками Національної поліції та місцевих органів влади проводиться патрулювання території селища на предмет виявлення загорянь.

"У готовності знаходиться 10 пасажирських автобусів для проведення евакуації населення з с. Новоянісоль та мається 500 місць для розміщення евакуйованого населення. Село самостійно покинуло близько 60 осіб", - доповіли у відомстві.

Зазначено, що в с. Новоянісоль біля школи створено оперативний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації.

"Із 21:00 22 вересня до 01:30 23 вересня пожежний танк ЗСУ проводив гасіння пожежі на території складу. Пожежу на складі локалізовано о 01:30 23 вересня, ліквідовано - о 05:47. Даних про постраждалих на цей час немає", - відзвітували в ДСНС.

Там також додали, що піротехнічним розрахунком Головного управління на території с. Новоянісоль вилучено 2 вибухонебезпечні предмети (2 елементи пострілів із ручного протитанкового гранатомету). Наразі до ліквідації надзвичайної ситуації всього залучено 248 осіб та 56 одиниць техніки, з них від ДСНС залучено 70 рятувальників та 20 одиниць техніки. Причина пожежі встановлюється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом пожежі на полі біля села Новоянісоль, у результаті чого загорівся склад боєприпасів на території військової частини в Донецькій області, порушено кримінальне провадження за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна".