ua en ru

Пожежа на "Широкому лані": прокуратура відкрила кримінальне провадження

Пожежа на "Широкому лані": прокуратура відкрила кримінальне провадження Фото: прокуратура відкрила провадження за фактом пожежі на "Широкому лані" (РБК-Україна)

При пожежі на "Широкому лані" загорівся намет, в якому перебували 15 осіб

За фактом пожежі на військовому полігоні "Широкий лан", в результаті якої загинув військовий, відкрили кримінальне провадження. Про це у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Лисенко уточнив, що пожежа сталася в ніч на вівторок у 03:35 на території 233 навчального центру в Михайлівці Миколаївської області.

"Через необережне поводження одного з військовослужбовців з пально-мастильними матеріалами в наметовому містечку, де знаходилися 15 військовослужбовців, сталося загоряння намета. Внаслідок надзвичайної події один воїн загинув і семеро отримали опіки різного ступеня тяжкості", - зазначив він.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за знищення військового майна, що спричинило смерть людини. Крім того, 10 березня військова прокуратура відкрила кримінальну справу за недбале ставлення військових, які проігнорували забезпечення умов проживання військовослужбовців на території "Широкого лана".

Військова прокуратура тримає на контролі хід розслідування пожежі у військовій частині Миколаївської області, внаслідок...

Опубліковано Андрієм Лисенком 13 березень 2018 р.

Своєю чергою, 112.ua повідомляє, що у військового, який перебуває у найтяжчому стані, - 25% опіків шкіри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на полігоні "Широкий лан" на пожежі загинув військовослужбовець. Постраждалих в результаті інциденту доставили в Миколаївський військовий госпіталь, загрози їх життю немає.