ua en ru

Пожежа на Позняках: Один із входів у метро тимчасово не працюватиме

Пожежа на Позняках: Один із входів у метро тимчасово не працюватиме Фото: КП "Київський метрополітен"

У Києві на станції метрополітену "Позняки" вестибюль №1 (вихід до магазину "Білла") буде закритий для пасажирів до завершення необхідних відновлювальних робіт після пожежі. Про це повідомили у прес-службі "Київського метрополітену" у Facebook.

Нагадаємо, займання сталося пізно ввечері в понеділок 13 квітня.

Вогонь знищив ряд МАФів, а також накриття над переходом до станції метро, ​​і пошкодив облицювальні матеріали. Після гасіння пожежі рятувальниками, метрополітенівці доклали максимум зусиль, щоб відновити роботу станції в звичайному режимі.

Пожежа на Позняках: Один із входів у метро тимчасово не працюватиме

"Проте залишки торгових конструкцій несуть реальну загрозу безпеці пасажирів, тому даний вхід не працюватиме, поки власники кіосків будуть проводити демонтажні роботи", - сказано в повідомленні.

"Станція "Позняки" - одна з найбільш завантажених. Нею користується близько 45 тис. пасажирів на день. І це велике щастя, що ніхто з людей не постраждав. В той же час підприємство отримало збитки, розмір яких зараз визначається. Тим часом, пасажири деякий час не зможуть користуватися одним із входів, що, звичайно ж, викличе деякі незручності", - сказав начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

Він додав, що даний випадок черговий раз показав небезпеку розміщення МАФів не лише на балансовій території метрополітену, а й поза нею - біля входів і виходів у підземні переходи.

Нагадаємо, що з 1 квітня, у зв'язку із закінченням договорів і невідповідністю чинним вимогам з пожежної безпеки, метрополітен припинив електропостачання понад 130 орендарям торгових площ у підземці. Зараз на рівні міста вирішується питання демонтажу даних конструкцій.