ua en ru

Пожежа на нафтобазі досі не ліквідовано з-за питання утилізації горючих матеріалів, - ДСНС

Пожежа на нафтобазі досі не ліквідовано з-за питання утилізації горючих матеріалів, - ДСНС Фото: Микола Чечоткін

Необхідно вивезти близько 3 тис. тонн пально-мастильних матеріалів

Пожежа на нафтобазі в селі Крячки Васильківського району Київської області досі не ліквідовано з-за того, що не вирішено питання про те, яке підприємство чи організація утилізують вилучені паливно-мастильні матеріали. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Єдиною перешкодою для завершення ліквідації цієї надзвичайної ситуації на території нафтобази є невирішене питання про визначення підприємств та організацій для вивезення та утилізації вилучених пально-мастильних матеріалів. За нашою оцінкою, цей обсяг становить близько 3 тис. т. Питання знаходиться в компетенції Мінекології та Міненергетики", - заявив Чечоткін.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив вирішити це питання.

У свою чергу міністр екології Ігор Шевченко додав, що в бюджеті немає грошей на ліквідацію наслідків пожежі. "Ми моніторимо ситуацію, але до кінцевого гасіння пожежі ми нічого не можемо - це перше. По-друге, що стосується ліквідації наслідків і перекачування того палива, яке залишилося: є ліцензії компанії, які цим займаються, але за це треба платити гроші. У нас немає бюджету на ці витрати", - заявив Шевченко

За даними ДСНС на 6:30 12 червня, триває горіння 3 резервуарів ємністю 900 куб. м.

Зазначимо, увечері 11 червня гасіння пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Васильковом Київської області було призупинено.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що всього під час пожежі на нафтобазі у Васильківському районі Київської обл., який розпочався 8 червня 2015 р., загинуло 5 осіб.