ua en ru

Пожежа в Лондоні: форма будівлі призвела до швидкого поширення полум'я

Пожежа в Лондоні: форма будівлі призвела до швидкого поширення полум'я Фото: пожежні Лондона (Pixabey)

Поширенню полум'я під час пожежі в Лондоні посприяла форма Grenfell Tower

Форма багатоповерхівки Grenfell Tower призвела до швидкого поширення полум'я по всьому будинку під час пожежі в Лондоні, Великобританія. Про це повідомляє The Telegraph, посилаючись на свої джерела, близькі до розслідування.

"Незвичайний дизайн Grenfell Tower був причиною швидкого спалахування багатоповерхівки. Пожежні експерти вважають, що форма будівлі створила "ефект димоходу", який призвів до того, що вогонь охопив висотку за лічені хвилини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерела видання, облицювання, розміщене над трикутними бетонними колонами, могло створити порожнечу, яка всмоктувала полум'я.

У загальній складності 10 колон піднімаються по сторонах будівлі. Експерти вважають, що ці колони могли створити повітряний зазор, який діяв як димар. Так, відео пожежі показує, що полум'я поширюється вгору набагато швидше, ніж в сторони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лондонська поліція офіційно підтвердила, що причиною пожежі в багатоповерховому будинку Grenfell Tower стало загоряння холодильника в одній з квартир.