ua en ru

Пожежа в таборі "Вікторія": слідство назвало можливу причину

Пожежа в таборі "Вікторія": слідство назвало можливу причину Фото: місце пожежі (facebook.com поліція Одеської області)

Слідство отримало результати пожежно-технічної експертизи попелища

Слідство отримало результати пожежно-технічної експертизи попелища, яке залишилося від спального корпусу дитячого табору "Вікторія" в Одесі, де у вересні загинули три дівчинки. Про це повідомляє "Думська".

Так, згідно з результатами пожежно-технічної експертизи загоряння було настільки сильним, що майже всі свідчення просто згоріли і точну причину встановити неможливо.

В документі зазначено чотири версії: "Це занесення вогню ззовні, тобто підпал, друга версія - розігрітий предмет. Третя - виникнення пожежі від відкритого вогню (скажімо, свічки, - ред.), четверта - коротке замикання електрообладнання", - повідомив речник прокуратури Одеської області Інна Верба.

Як відомо, відразу після трагедії з'явилося три попередні версії пожежі, зокрема, порушення правил пожежної безпеки, підпал і загоряння через електричних приладів. Пізніше можливість навмисного підпалу виключили.

Також розслідування проводиться у трьох основних напрямках: службова недбалість чиновників і рятувальників, можливі махінації при реконструкції табору і порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей.

Нагадаємо, 10 січня прокуратура направила клопотання у Приморський районний суд Одеси про продовження утримання під вартою колишнього директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.