ua en ru

Пожежа в таборі "Вікторія": інспектора ДСНС підозрюють у службовій недбалості

Пожежа в таборі "Вікторія": інспектора ДСНС підозрюють у службовій недбалості Фото: згорілий табір в одеській області (facebook.com/поліція-одеської-області)

Службовець протягом 2016-2017 роках неодноразово виявляв порушення пожежної безпеки

Прокуратура оголосила про підозру інспектору управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у справі про загибель трьох дітей при пожежі в таборі "Вікторія" в Одесі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Згідно з повідомленням, поліцією було встановлено, що службовець протягом 2016-2017 рр.. неодноразово виявляв порушення пожежної безпеки в "Вікторії", складав акти, приписи про усунення порушень і протоколи про адміністративне правопорушення.

Але не дивлячись на явні порушення безпеки інспектор не підготував матеріали позову до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи табору.

У результаті суд вже усунув службовця від займаної посади. Інспектора підозрюють ч. 2 ст. 367 (службова недбалість).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Також повідомляється, що за результатами перевірки табору внесено позов в окружний адміністративний суд про повної зупинки його роботи.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, батьки двох дівчаток, які загинули в результаті пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, вимагали ексгумації тіл.

Трагедія в дитячому таборі в Одесі сталася в ніч на 16 вересня 2017 року. На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей.

18 вересня Київський районний суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора "Вікторії" Петроса Саркісяна.

Пізніше суд продовжив до 12 грудня строк арешту Саркісяна з альтернативою внесення 128 тисяч гривень застави.

28 листопада 2017 року суд відсторонив Саркісяна від посади директора табору "Вікторія".

13 січня 2018 року Приморський суд Одеси продовжив арешт Саркісяну на період ознайомлення учасників судового процесу з 85 томами справи.