ua en ru

Пожежа в таборі Одеси: прокуратура повідомила про підозру посадовцю ДСНС

Пожежа в таборі Одеси: прокуратура повідомила про підозру посадовцю ДСНС Фото: згорілий табір (facebook.com/поліція-Одеської-області)

Керівник структурного підрозділу ДСНС не вжив необхідних заходів щодо зупинення роботи табору

У рамках розслідування трагічних подій у таборі "Вікторія" в Одесі прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості посадовій особі Київського районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"У ході розслідування прокуратура Одещини повідомила про підозру посадовцю Київського районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у неналежному виконанні службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки", - сказано у повідомленні.

Так, за даними слідства, керівник структурного підрозділу ДСНС не вжив необхідних заходів щодо часткового чи повного зупинення роботи табору, у той час як був належним чином проінформований, що на об’єкті упродовж 2016-2017 років виявлено та задокументовано ряд суттєвих порушень закону у сфері техногенної та пожежної безпеки, які становили потенційну небезпеку для життя та здоров’я людей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше голова ДСНС Микола Чечоткін заявив про ще одну версію причин пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі. "Вона (сигналізація, - ред.) не обслуговувалася спеціалізованою організацією, що могло поступово привести до технічної несправності. Зараз розглядається у тому числі версія про те, що пожежну сигналізацію у "Вікторії" відключив персонал, тому що вона спрацьовувала несанкціоновано", - заявив він.