ua en ru

Пожежа в Чорнобильській зоні: до гасіння лісу задіяно літаки і вертоліт

Пожежа в Чорнобильській зоні: до гасіння лісу задіяно літаки і вертоліт Фото: пожежа в Зоні відчуження

Усього працює 20 одиниць техніки та 81 особа

На території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі колишнього населеного пункту Буряківка здійснюється гасіння лісової підстилки та чагарнику, що горить окремими осередками на площі до 15 гектарів. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що загрози об’єктам, розташованим на території Зони відчуження, немає.

Повідомляється, що до робіт залучено пожежно-рятувальні підрозділи і пожежну авіацію ДСНС та працівників лісового господарства "Чорнобильська пуща".


"Усього працює 20 одиниць техніки та 81 особа, у тому числі від ДСНС 12 одиниць техніки та 51 людина особового складу, гелікоптер МІ-8 із водозливним пристроєм та 3 літаки АН-32П", - доповіли у відомстві.

На місці пожежі розгорнуто штаб на чолі із заступником начальника Головного управління ДСНС у Київській області.

За даними рятувальників, радіаційний фон у Зоні відчуження знаходиться у межах норми та складає в середньому 0,3-0,4 мкЗв/год (безпечний рівень радіаційного фону до 0,5 микрозіверт на годину).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про ліквідацію пожежі на Гончарівському військовому полігоні в Чернігівській області, що виникла під час проведення навчальних стрільб та поширилась на Чернігівський військовий лісгосп. Пожежа трьома окремими осередками має загальну площу близько 20 гектарів.