ua en ru

Пожежа під Чорнобилем: роботи з ліквідації продовжуються

Пожежа під Чорнобилем: роботи з ліквідації продовжуються Фото (AFP): пожежа під Чорнобилем

Рятувальники проливають окремі осередки тління лісової підстилки та сухих повалених дерев

У Київській області в зоні відчуження станом на ранок неділі, 23 серпня, тривають роботи з ліквідації наслідків лісової пожежі під Чорнобилем. Про це йдеться в щоденному зведенні Держслужби з надзвичайних ситуацій України (ДСНС).

"Здійснюється проливання і спостереження окремих осередків тління лісової підстилки та сухих повалених дерев", - сказано в повідомленні.

Разом із тим на місці події продовжує роботу мобільна оперативна група, а також розгорнуто штаб пожежогасіння.

Як уточнили в ДСНС, радіаційна обстановка в Києві та Київській області станом на ранок суботи є стабільною, а потужність експозиційної дози на поверхні грунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень.

Нагадаємо, 8 серпня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення, між колишніми селами Буда Варовичі і Ковшилівка, виникла лісова пожежа. 14 серпня об 11:05 пожежу локалізовано на площі 70 га. Відтоді, вже понад тиждень, на цій території тривають роботи з ліквідації осередків тління.

Зазначимо, що пожежі під Чорнобилем виникають у поточному році не вперше. Так, причиною останньої масштабної лісової пожежі на площі близько 130 га в зоні відчуження під Чорнобилем, яка виникла 29 червня і повністю погашена 16 липня, був умисний підпал.