ua en ru

Вітання на Новий рік: Янукович звернувся до українців з Лаври

Президент України Віктор Янукович записав телезвернення до українців з території Святої Успенської Києво-Печерської Лаври та в її головному храмі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Віктор Янукович записав телезвернення до українців з території Святої Успенської Києво-Печерської Лаври та в її головному храмі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

У новорічному привітанні глава держави привітав український народ зі святами та окреслив шляхи майбутнього розвитку країни.

Як зазначила головний режисер зйомок Анна Гресь, Лавра вдруге стала місцем зйомок вітання для українського народу не випадково. "Дуже символічне місце для України. Хочемо передати домашній затишок і тепло Нового року", - сказала вона.

Говорячи про оформлення новорічної ялинки на знімальному майданчику, дизайнер Марина Юдіна зазначила, що знімальна команда намагалася дотримуватися традиційної синьо-жовтої кольорової гами. Вона також повідомила, що висота цьогорічної вітальної ялинки - 8 метрів. На її оформлення було використано близько двох кілометрів гірлянд і кілька десятків куль діаметром від 100 до 250 міліметрів. Загалом, за її словами, процес підготовки ялинки до зйомок зайняв близько трьох діб.

Новорічне привітання Президента буде транслюватися провідними українськими телеканалами о 23:55 31 грудня 2013 р.

Водночас, з новорічними вітаннями до українців вже звернулися прем'єр-міністр України Микола Азаров та спікер Верховної Ради України Володимири Рибак.

"Щиро бажаю всім успіхів в реалізації особистих, громадських, ділових задумів, щоб 2014-й рік став роком економічних, культурних, спортивних та інших досягнень України, роком національної злагоди і єдності", - заявив прем'єр.

При цьому він висловив переконання, що український народ, об'єднаний спільними цінностями і курсом європейських реформ, у наступному році зробить значні кроки до поставленої мети: розбудови процвітаючої України.

У свою чергу Володимир Рибак закликав українців до взаєморозуміння та висловив надію, що у 2014 р. усі разом громадяни України зможуть зробити "все, що досі не встигли або поки що не змогли".

"Щиро бажаю вам, дорогі мої співвітчизники, щоб душевний спокій, тепло і сімейне благополуччя супроводжували вас не тільки в Новорічну ніч, а й усе життя", - додав у своєму вітанні спікер парламенту.