ua en ru

Підвищення пенсій для багатьох українців є питанням фізичного виживання, - "Відродження"

Підвищення пенсій для багатьох українців є питанням фізичного виживання, - "Відродження" Фото: Володимир Пилипенко (vidrodzhennya.org.ua)

На думку Пилипенка, пенсійна реформа уряду вимагає серйозного доопрацювання

Пенсійна реформа уряду вимагає серйозного доопрацювання і громадського обговорення, але підвищення пенсій, передбачене законопроектом №6614, стало вирішальним фактором, через який народні депутати, що представляють політсилу у Верховній Раді, вирішили підтримати законопроект Кабміну в першому читанні. Про це заявив перший заступник глави партії "Відродження" Володимир Пилипенко, коментуючи голосування депутатської групи за урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій", передає прес-служба політсили.

Зокрема, він повідомив, що в ході зустрічі з урядом народні депутати групи "Партія "Відродження" озвучили свої вимоги до законопроекту про пенсійну реформу. Також, за словами політика, в групі йшла довга дискусія з приводу голосування по запуску пенсійної реформи.

"У нашій депутатській групі йшла довга і нелегка дискусія. Ми зважували всі за і проти. Ряд депутатів поставили питання про те, що ми в першу чергу повинні думати про тих, для кого підвищення пенсій, пропоноване урядом – питання фізичного виживання. Затягування підвищення пенсій ще на рік-два ці люди фізично не переживуть. Ця позиція у підсумку взяла вгору. Тому ми проголосували за підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року. Недоліки пенсійної реформи Гройсмана нам абсолютно очевидні, і ми вже розробили поправки до пенсійної реформи. Восени ми будемо наполягати на тому, щоб вони були враховані до другого читання законопроекту. Можна сказати, що під час голосування депутати вибрали з двох зол менше", – пояснив Пилипенко.

Серед пропозицій депутатської групи "Відродження" до другого читання він назвав виключення норм про заміну пенсій на соціальну допомогу для тих громадян, стаж роботи яких менше 15 років. Крім того, виключення норми про "гібридне" підвищення пенсійного віку і трудового стажу до 35 років, збереження особливих умов виходу на пенсію для людей важких професій і інші поправки.

"Під час голосування за пенсійну реформу, ми поставили в основу рішення про підвищення пенсій в Україні. Дійсно, пенсійна реформа уряду передбачає перерахунок і збільшення пенсій для 12 мільйонів українців. І ми вважаємо, що це рішення мало бути прийняте ще давно, тому що мінімальна пенсія в 50 доларів, яка офіційно встановлена в Україні – це не нормально ні для країни, ні для будь-якої іншої", – додав політик, зазначивши, що правки "Відродження" до другого читання вже готові.