ua en ru

Підвищення пенсійного віку в Україні не скоротить дефіцит ПФУ, - Розенко

Підвищення пенсійного віку в Україні не скоротить дефіцит ПФУ, - Розенко Фото: Павло Розенко

За словами Розенка, є ресурс для збільшення доходів ПФУ за рахунок детінізації доходів та збільшення кількості платників ЄСВ

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявляє, що підвищення пенсійного віку не скоротить дефіцит Пенсійного фонду України. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Ця тема постійно піднімається, але ми постійно говоримо, і ми доводимо це МВФ, що... дефіцит Пенсійного фонду можна і треба долати не за рахунок зміни формули або параметрів пенсійної системи... Підвищення пенсійного віку не дасть сьогодні реального ефекту, який може сьогодні реально скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду", - вважає Розенко.

Він підкреслив, що зараз є ресурс для збільшення доходів ПФУ за рахунок детінізації доходів та збільшення кількості платників єдиного соціального внеску (ЄСВ). При цьому він зазначив, що Кабінет міністрів таку можливість не розглядає і має намір відстоювати її недоцільність перед МВФ.


"Це питання піднімається, але на сьогодні в меморандумі цього немає. Переговори ще тривають, і остаточного тексту немає, але вдалося досягти компромісного рішення, щоб з меморандуму ці питання жорсткої прив'язки до підвищення пенсійного віку все-таки прибрати", - запевнив віце-прем'єр .

Нагадаємо, голова правління ПФУ Олексій Зарудний заявив, що бюджет Пенсійного фонду України втратив понад 70 млрд гривень через зменшення ставки ЄСВ.