ua en ru

Підвищення мінімальної зарплати зменшує дефіцит Пенсійного фонду, - Гройсман

Підвищення мінімальної зарплати зменшує дефіцит Пенсійного фонду, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман розповів про наповнення Пенсійного фонду

Прем’єр-міністр пообіцяв, що пенсійна реформа, яку запропонує Кабмін, приведе до підвищення пенсій

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман стверджує, що підвищення удвічі мінімальної заробітної плати з 1 січня вже наповнило бюджет Пенсійного фонду більш як на 30% з випередженням плану, що забезпечить скорочення його дефіциту. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Ті реформи, які ми прийняли з 1 січня, у тому числі по заробітній платі, вже дають наповнення бюджету Пенсійного фонду більше ніж на 30% з випередженням плану. Це означає, що ми почали з вами рух на зменшення дефіциту Пенсійного фонду", - повідомив Гройсман.

Він наголосив, що у 2017 році уряд запропонує пенсійну реформу, яка забезпечить справедливість і підвищення пенсій в Україні.

"Ви побачите, кожен з вас, хто сьогодні на пенсії, як вона позначиться на вашій пенсії, і запевняю - для більшості українських громадян це приведе до підвищення пенсій, що є найважливішим елементом. Тобто та система, яку ми пропонуємо, вона дасть можливість, щоб дефіцит Пенсійного фонду був нуль, а все, що ми додатково отримуємо, ми направляли на підтримку наших пенсіонерів", - підкреслив прем’єр.

Нагадаємо, 16 березня голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний заявив, що дефіцит Пенсійного фонду можна ліквідувати до 2024 року.