ua en ru

Підвищення акцизів на алкоголь негативно позначиться на конкурентоспроможності українських ігристих вин, - експерти

Підвищення акцизів на алкоголь, в середньому на 4,7%, і на ігристі вина на 4,9% зокрема, негативно позначиться на конкурентоспроможності українських ігристих вин. Про це повідомляє прес-служба "Укрвинпрому".

"Законопроект, розроблений Мінфіном, згідно з яким з 1 січня 2014 року ставка акцизного податку на спирт та алкогольні напої виросте в середньому на 4,7%, ставить українських виновиробників в нерівні умови з іноземними виробниками. Незважаючи на те, що в січні-лютому 2013 році в Україні виробництво ігристих вин збільшилося на 35,6%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, підвищення ставки вкрай негативно відіб'ється на виноробстві в цілому. Якщо держава хоче, щоб дана галузь розвивалася, вона повинна створити дійсно конкурентні умови", - сказав директор "Укрвинпрому" Володимир Кучеренко.

Зазначимо, найбільше зростання - 4,9% - передбачається для ігристих вин - ставка для них збільшиться з 3,65 грн./літр до 3,83 грн./л. На спирт підвищення буде в межах 4,8% - з 49,49 грн./л 100% спирту до 51,87 грн./л.

Читайте також: Мінфін хоче підвищити ряд податків і зборів на 4,8-5,5%.