ua en ru

Повторний підрахунок голосів в округах №30 і №50 юридично неможливий, - ЦВК

Повторний підрахунок голосів в округах №30 і №50 юридично неможливий, - ЦВК
Повторний підрахунок голосів в округах №30 і №50 неможливий юридично, незважаючи на те, що Центральна виборча комісія переконана в його необхідності.

Повторний підрахунок голосів в округах №30 і №50 неможливий юридично, незважаючи на те, що Центральна виборча комісія переконана в його необхідності. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на те, що Центральна виборча комісія продовжує залишатися переконаною у необхідності проведення підрахунку голосів (30 і 50 округах - ред.), юридична можливість для проведення такого підрахунку немає",- заявив Охендовський.

У той же час він підкреслив, що ЦВК ще не використала всі законні засоби для встановлення достовірних результатів у цих округах.

Раніше ЦВК відповідними постановами призначила повторний підрахунок голосів на виборчих округах №30 та №50, однак відповідні рішення були скасовані Київським апеляційним адміністративним судом та Вищим адміністративним судом України.

Нагадаємо, 7 листопада в ЦВК заявили, що внаслідок рішення судів зараз немає підстав для повторного підрахунку голосів в 30-му (Дніпропетровська область) і 50-м (Донецька область) виборчих округах.