ua en ru

У Сирії повстанці при підтримці США почали масштабну операцію проти ІДІЛ в Дейр-ез-Зорі

У Сирії повстанці при підтримці США почали масштабну операцію проти ІДІЛ в Дейр-ез-Зорі Фото: бойовики ИГИЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

Повстанці оголосили про військової операції по остаточного витіснення бойовиків ІДІЛ з провінції Дейр-ез-Зор

У Сирії повстанці почали масштабну операцію проти терористичної організації "Ісламська держава" в Дейр-ез-Зорі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що повстанські "Сирійські демократичні сили", що діють за підтримки США, оголосили про військової операції по остаточного витіснення бойовиків угруповання ІДІЛ зі східної провінції Дейр-ез-Зор - головного нафтоносного району.

Також ці ж повстанські формування, ядро яких становлять курдські формування, продовжують спроби витіснити джихадистів з їх головного опорного пункту - міста Ракка на півночі Сирії.

Зазначено, що минулого тижня війська режиму Башара Асада прорвали трирічну блокаду міста Дей-ез-Зор (столиці провінції) силами ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що блокада міста Дейр-ез-Зора (Сирія) бойовиками ІДІЛ близька до завершення.

Військова авіація знищила колону з 10 одиниць техніки ІДІЛ до південно-заходу від Дейр-ез-Зора. Військовий джерело повідомило, що армійці впритул наблизилися до Дейр-ез-Зору і вийшли в околиці бази 137-го полку з заходу. Блокада міста тривала більше 3 років, близька до завершення.