ua en ru

У порядку денному наглядової ради "Укрнафти" немає звільнення менеджерів Коломойського, - нардеп

У порядку денному наглядової ради "Укрнафти" немає звільнення менеджерів Коломойського, - нардеп Фото: український бізнесмен Ігор Коломойський

У той же час в Міненерго пообіцяли змінити менеджерів вже наступного тижня

В порядку денному зборів наглядової ради ПАТ "Укрнафта" немає питання про звільнення менеджерів, які лобіюють інтереси українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Перед вами лист голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва з приводу зборів наглядової ради "Укрнафти". Він повинен зібратися наступного тижня, коли нарешті набирає чинності наш багатостраждальний закон про кворум. Як видно, в порядку денному немає звільнення менеджерів Коломойського, який вже 13 років використовує цей актив для збагачення в обхід інтересів держави", - написав Лещенко.

При цьому тиждень тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що для зняття менеджерів Коломойського в "Укрнафті" треба чекати зборів акціонерів.

"А це мінімум два місяці плюс оскарження зібрання з боку двох тисяч дрібних акціонерів... Я сьогодні запитав Демчишина, навіщо чекати зборів акціонерів, якщо все можна зробити на наступному тижні. Відповідь Демчишина: "наступного тижня плануємо проведення наглядової ради, потім загальні збори акціонерів, та будуть всі рішення, щоб поміняти менеджмент". Тобто міняти керівництво Укрнафти вони пообіцяли вже на наступному тижні", - зазначив Лещенко.

Коломойский ушел, но дело его живет. Перед вами письмо главы правления Нафтогаза Andriy Kobolyev по поводу собрания набл...

Posted by Сергій Лещенко on 22 Май 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді глава Міненерго Володимир Демчишин пообіцяв повернути вплив держави на "Укрнафту" після 26 травня.