ua en ru

Споживання електроенергії в Україні в грудні скоротилася на 8,1%, - "Укренерго"

Споживання електроенергії в Україні в грудні скоротилася на 8,1%, - "Укренерго" Джерело фото:EPA

Споживання електричної енергії в Україні за 21 день грудня скоротилася на 8,1%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укренерго".

"Споживання електроенергії в Україні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася на 883,9 млн кВтг або на 8,1%, а середнє споживання електричної потужності за години контролю зменшилася на 2656 МВт або на 11,0%", - йдеться в повідомленні.

При цьому споживання електроенергії по Україні за 21 день грудня склало 10036,9 млн кВтг, а середнє споживання потужності в години максимумів навантаження ОЕС України - 21403 МВт.

Зазначається, що середня температура навколишнього середовища з початку грудня 2014 р. становила: -1,3 оС, а за аналогічний період 2013 р.: -1,8 оС.

Таким чином, завдання з граничного споживання електричної енергії, яке встановлене відповідно до рівня розрахунків електропередавальних організацій з енергоринком в цілому по Україні, перевищено на 105,6 млн кВтг

Найбільші перевищення споживання електрики були зафіксовані в Луганській, Донецькій, Запорізькій, Київській областях і місту Києву.

Нагадаємо, "Укренерго" знизило обсяг застосування графіків аварійних відключень до рівня 1,9 МВт.