ua en ru

Споживання антрацитового вугілля в Україні за рік зменшилося на 3,5 млн тон, - Насалик 

Споживання антрацитового вугілля в Україні за рік зменшилося на 3,5 млн тон, - Насалик  Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Насалик заявив, що на 2019 рік Україна взагалі не буде потребувати антрацитової групи вугілля

Протягом року споживання антрацитової групи вугілля в Україні зменшилося на 3,5 мільйона тон. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерству вдалося протягом року зменшити на 3,5 мільйони тон споживання антрациту. У наступному році ще мінус 3,5 мільйона тон, а на 2019 рік Україна взагалі не буде потребувати антрацитової групи вугілля", - заявив Насалик.

Міністр зазначив, що наразі усі проекти по модернізації державних шахт пройшли необхідні експертизи у міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Водночас Міністрество енергетики розробило повний план використання виділених на підтримку держшахт з державного бюджету мільярда гривень, відповідний план має бути розглянутий на одному з найближчих засідань Кабінету міністрів України.

"Використання цих коштів дасть можливість збільшити по року випуск газової групи вугілля, яке виробляється в Україні, додатково на 2,2 мільйона тон", - сказав Насалик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну 8-12 вересня прибудуть три судна з імпортним антрацитом.