ua en ru

Споживачі "Житомиргаз Збуту" можуть запастися газом на всю зиму за літньою ціною

Споживачі "Житомиргаз Збуту" можуть запастися газом на всю зиму за літньою ціною Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

Акція "Твоя енергонезалежність" стартує 23 серпня і триватиме всього місяць

Вперше споживачі газу мають можливість закупити свій персональний резерв газу на весь опалювальний сезон. Ціна газу для такого запасу зафіксована на річному рівні - 5 995,53 гривень за 1000 куб. м. Про це повідомляє прес-служба "Житомиргаз Збуту".

Акція "Твоя енергонезалежність" стартує напередодні Дня Незалежності - 23 серпня і триватиме всього місяць. Зазначена ціна включає вартість газу, послуги транспортування і розподілу і ПДВ.

"Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис. куб. м на одне домогосподарство. Гарантом збереження запасів газу та стабільної ціни на нього є НАК "Нафтогаз України". Оформити купівлю можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua або в своєму Центрі обслуговування клієнтів "Житомиргаз Збуту", - йдеться в повідомленні.

У НАК "Нафтогаз України" відзначають, що акція "Твоя незалежність" дозволить споживачам до 25% скоротити витрати на газ в опалювальний період.

"Зараз ціни на газ для населення знаходяться на мінімальному рівні з початку року. Таке сезонне коливання цін є звичайним для ринку газу, коли влітку вони знижуються, а взимку ростуть слідом за збільшенням попиту на паливо", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі розповіли, що запас газу можна придбати за літньою ціною - 5 995,53 гривень за 1000 куб. м. В ціні не враховані послуги з доставки газу, які змінюються в залежності від регіону. Вартість послуг по доставці газу, а також залишок передплаченого газу по акції "Твоя незалежність" будуть вказані в щомісячному рахунку за використаний газ.

"Взяти участь в акції може будь-який споживач газу, у якого немає боргів за цей енергоносій. Оформити та оплатити покупку можна буде онлайн в Особистому кабінеті на 104.ua або в ЦОК (досить мати при собі паспорт, актуальні показання лічильника газу, і внести 100% оплату за придбаний запас газу). Для того, щоб легше визначитися з необхідним резервом газу на зиму, фахівці "Житомиргаз Збуту" нададуть своїм клієнтам інформацію про їх обсяги споживання газу в минулі опалювальні періоди. Або ж клієнти зможуть самостійно розрахувати необхідні обсяги на опалювальний період онлайн у Особистому кабінеті з допомогою спеціально створеного калькулятора", - йдеться в повідомленні.

Використовувати газ, куплений у рамках акції "Твоя енергонезалежність", можна буде з 1 жовтня 2019 року по 31 березня 2020 року. З цієї дати НАК "Нафтогаз України" поставляє учасникам акції газ з резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін, і продавець не зможе вплинути на її розмір.

"Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах - за ціною ПСО, чинного на той час. Споживачі, які до 1 квітня 2020 року не використовують передплачений газ, можуть скористатися залишком коштів. Також залишок коштів можна використовувати у випадках, коли ціна ПСО на газ буде нижчою, ніж ціна акції", - йдеться в повідомленні.